Mijn naam is Ellen van Herk, geboren en getogen in Rotterdam.
In 2002 ben ik in Empel (Den Bosch) beland en daar ben ik in 2004 Oaziz Massagepraktijk gestart. In 2008 ben ik met Ralph verhuisd naar Velddriel waar de praktijk een ruimer jasje kreeg.

Ik heb het masseren altijd gezien als het geven van een cadeautje aan m’n cliënten, ik kreeg er energie en inspiratie van, maar in de loop der jaren zorgden toenemende schouderklachten er helaas voor dat het pijnlijk en moeizaam werd en moest ik noodgedwongen het aantal behandelingen terugbrengen. Na de eerste schouderoperatie (gescheurde pees) in 2016 en de langdurige revalidatieperiode daarna zijn zeer begrijpelijk cliënten overgestapt naar collega masseurs. Na m’n tweede schouderoperatie in 2019 moest ik voor mezelf de conclusie trekken dat hoe graag ik het ook zou willen, masseren gewoon niet meer als dagtaak mogelijk was. Het blijft echter moeilijk om iets wat je hebt opgebouwd te beëindigen, maar nu de Corona crisis het onmogelijk maakt om ook m’n laatst overgebleven cliënten te behandelen, is het moment gekomen om de knoop door te hakken en de praktijk te beëindigen.

Tijdens de eerste revalidatieperiode heb ik een oude liefde, schrijven, weer opgepakt. Dat is iets wat geen lichamelijke inspanning kost en waar ik inmiddels heel veel plezier uit haal. Doordat we in 2014 een huis in Portugal hebben gekocht, spelen mijn romans zich in dat land af. Ik doe daar meer dan voldoende inspiratie op om voorlopig vooruit te kunnen.

Dit is dan ook waar ik me de komende jaren op wil gaan richten. Genieten van ons huis in Portugal, het ontdekken van het land, de cultuur en de inwoners en het schrijven van romans. Hopelijk kan Oaziz, behalve een bron van rust in de hectiek van alledag, zoals ik m’n massagepraktijk ooit omschreef, ook een bron van inspiratie zijn. Naast het schrijven van romans, werk ik ook als freelance notuliste en ben ik inzetbaar als schrijver van teksten voor bijvoorbeeld websites.

Mocht je geïnteresseerd zijn in m’n romans, kijk dan op mijn Facebook pagina Thuis in de Algarve, bij (internet)boekwinkels, kom langs in Velddriel of stuur een
e-mail. Alle boeken zijn uiteraard bij mij persoonlijk te koop, gesigneerd en wel en goedkoper dan in de winkel!